Kinderdagverblijf

Het echte leven in het klein

Kinderen gaan graag op ontdekking. Dat kunnen ze volop in onze huiselijke opvang, KDV De Pelikaan, en zéker ook in onze natuurlijke tuinen. Binnen is het warm en gezellig, buiten is het heerlijk groen en boeiend. Hier is dus alle ruimte voor nieuwsgierigheid. Dat zit in ieder kind en dat is prachtig. Op deze manier leren ze uit zichzelf wat de wereld te bieden heeft en hoe deze in elkaar steekt. Die ontdekkingsdrang stimuleren wij elke dag. De ideeën van Reggio Emilia inspireren ons daarbij. Hoe mooi is het om te groeien vanuit je eigen talenten en interesses!

Om die ontdekkingstocht zo spannend, leuk en leerzaam mogelijk te maken ondernemen we samen van alles. We lezen, zingen en dansen. Verkleden of koekjes bakken, vinden we ook fijn. En met thema’s worden we steeds wijzer, over de natuur en seizoenen en over feestdagen en andere culturen.

Samen met Doomijn vormen wij een kindcentrum. Hier ontmoeten we regelmatig andere peuters en kleuters, we gaan er wekelijks gymmen in het speellokaal en doen samen activiteiten en vieringen.

Buiten valt ook veel te ontdekken. In onze tuinen, de speeltuin en bij de kinderboerderij om de hoek of tijdens een wandeling door de buurt.

Wat we ook doen, we doen het samen. Samen genieten, plezier maken, nat en vies worden, eten… en eens een scheef gezichtje of een ruzietje hoort er ook bij. Bij ons is dat het echte leven in het klein. Daar groeien kinderen van!