Kinderparlement

Onze school heeft een kinderparlement!  Elke groep heeft een leerling die hen vertegenwoordigt in het overleg met directie. Wat willen de leerlingen zelf? Ook binnen de klassen speelt dit en rol. Wat willen de leerlingen zelf leren, wat zijn hun talenten en hoe kunnen we die samen tot ontwikkeling laten komen?

Waarom een Kinderparlement?
 *De school draait om de kinderen. Het is belangrijk om te weten wat er in de kinderen
  omgaat, te luisteren naar wat er speelt en er vervolgens met elkaar mee aan het werk te
  gaan.
*Als aanvulling op de ideeën die het team lanceert hebben kinderen vaak een frisse en
  originele kijk op zaken. Kinderen leren door mee te doen in een parlement dat ze iets in hun directe omgeving kunnen veranderen.
*De kinderen doen ervaring op met vergaderen. Ze praten en denken mee over een
  Onderwerp, ze leren onbelangrijke informatie te zeven, te bemiddelen, leiding te geven,
  te notuleren, samen te werken, verantwoordelijkheid te dragen, etc.

*De kinderen worden gestimuleerd na te denken over en zich in te zetten voor de school.
  Ze leren zo [beter] om te gaan met democratie, zelfstandig denken, opkomen voor  hun rechten/belangen, en te uiten wat er in hun omgaat.