Nieuwkomersgroep

OBS de Woldstroom

De Nieuwkomersgroep van OBS de Woldstroom is voortgekomen uit een historisch gegroeid aanbod. Van 2003 tot 2012 bevond dit expertisecentrum zich op een dislocatie van de Woldstroom in Nijeveen. Vanaf 1 augustus 2012 is het ondergebracht in de Woldstroom in Meppel.  Dit specifieke onderwijs heeft een regionale functie voor de gemeenten Meppel, Westerveld, de Wolden,  Steenwijkerland en Zwartewaterland.

Doelgroep

De doelgroep van de Nieuwkomersgroep bestaat onder andere uit kinderen van asielzoekers, arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europese landen, adoptiekinderen uit het buitenland en kinderen van anderstalige ouders die door het aangaan van een relatie in Nederland zijn komen wonen.